Advent első vasárnapja

Comments are closed

Maga az advent szó is eljövetelt jelent. Az első vasárnap mindig november 27. és december 3. közé esik, míg a negyedik, utolsó vasárnap december 18. és december 24. közé.

Az adventi időszak nemcsak a kis Jézus megszületésére való várakozást jelenti, hanem lelki elmélyülésre is késztet. A hagyományos adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található, melyek a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt jelképezik. A négy vasárnap mindegyike fontos üzenetet hordoz számodra: az első kulcsfontosságú, hiszen ekkor veszi kezdetét a felkészülési időszak. Éppen ezért ez a nap arra ösztönöz, hogy megnyílj, és ne csak magadnak, hanem mások felé is

Az első gyertya színe

A hagyományos adventi koszorún három lila és egy rózsaszín gyertya található. Az adventi időszak első vasárnapján egy lilát kell meggyújtani. Ez a szín az advent liturgikus színe is egyben: bűnbánatot, összeszedettséget és szent fegyelmet is jelent.

Az első Adventi vasárnapon egy ragyogó    kék Angyal  száll alá puha szárnyaival az égből. 
Kék: Hit, Erő, Védelem, Isten akarata ” Legyen meg a Te akaratod!” / Michael Arkangyal
Négy héttel Karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A Békét szimbolizálja. 
 A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját.
 
Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.

 

Az első gyertya azt jelzi, valami elkezdődött.  De jelzi a kezdést is, hogy most ismét elindulunk a Fény felé…

Négy égő gyertya meséje

 

Négy gyertya égett az ádventi koszorún. Olyan csend volt, hogy hallani lehetett, amit a gyertyák beszéltek.

 

-Az első gyertya megpislant és elkezdte: a nevem BÉKE

“Az én lángom világít, de az emberek nem tartják be a békét”

A lángja pislákolni kezdett míg végül kialudt .

Comments are closed.