Visszatért a Rudimental!

Comments are closed

A többszörös platinalemezes formáció több mint másfél év kihagyás után egy újabb slágergyanús koprodukcióval tért vissza.

A BRIT Award nyertes, Mercury Prize nominált csapat debütáló albuma “Home” címmel jelent meg és több mint 1 millió példányt adtak el belőle, míg második., “We The Generation” című studióalbumuk a brit lista első helyére is felkúszott, amelyen az utóbbi idők egyik legnépszerűbb énekes/dalszerzőjével Ed Sheerannal együtt alkotott “Lay It All On Me” is helyet kapott. A londoni bandának olyan hatalmas slágereket köszönhetünk még az utóbbi évekből mint a “Feel The Love” , a “Not Giving In” – melyek vokáljaiért John Newman felelt – vagy az Ella Eyre-rel közös “Waiting All Night”.

A tökéletes választások sora most sem ér véget, hiszen a “Sun Comes Up” énekese a 2012-es brit X-Faktor győztesből megasztárrá nőtt James Arthur, aki “Impossible” című feldolgozása bombaként robbant. Az tehetséges angol zenész azóta már második albumát adta ki 2016 őszén „Back From The Edge” címmel, rajta a “Say You Won’t Let Go” című slágerével.

A Rudimental élőben is nagyon aranyos (idén már ötödik alkalommal fognak nálunk koncertezni), imádjuk a dalaikat és alig vártuk már az új megjelenést, amiről így nyilatkozott a zenekar: „Nagyon izgatottan jelentjük be új számunkat, amit a sötétség, nehéz időszakok leküzdésére írtunk. Sokat gondolkoztunk, hogy ki legyen a hangja a dalnak, de ahogy meghallottuk James-t énekelni, egyértelmű lett a választásunk.”

A „Sun Comes Up” a banda következő, harmadik lemezének beharangozó száma, a dal többek között azt a folyamatot dolgozza fel, amelyen magánemberként és együttesként is keresztül kellett menniük ahhoz, hogy eljussanak oda, ahol ma tartanak. Az új szerzemény egy új korszak kezdetét is jelenti: a csendesebb időszak alatt a formáció újragondolta munkásságát és jövőképét. „Nem félünk új irányokat venni, a következő anyagunk határozottan új szintre emeli a zenénket. Bejártuk a világot az elmúlt években, de az új lemezünkkel, úgy érezzük, hazatértünk. Alig várjuk, hogy meghalljátok!”

Szerencsénkre a Rudimental-fiúk 2017 augusztusában a Szigetre is eljönnek, így élőben is bólógathatunk a dalok kavalkádjára.

A srácok szenzációs új alkotásába pedig itt tudtok belehallgatni!

Comments are closed.